Do góry

Desery Przepis na:

Rolada śmietanowa

Rolada śmietanowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"

Składniki

  • Bisz kopt: 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli. Masa: op. bitej śmietany
  • ok. 200 ml mleka
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki kakao
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo wsypując cukier. Dodaj żółtka i 3 łyżki wody, dokładnie ubij. Mąkę, kakao i proszek dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do blachy (24 na 35 cm). Piecz 15 min w 170°C. Gorący biszkopt zwiń, owiń w ściereczkę, ostudź.

  2. 2. Masa: żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej wody, ostudź. Bitą śmietanę przygotuj z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodaj żelatynę i kakao, dobrze wymieszaj. Biszkopt posmaruj masą, zwiń. Schłodź.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń