Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada szpinakowa na francuskim cieście.

Rolada szpinakowa na francuskim cieście.

Autor:

Przepisów i artykułów: 756 Ocena: 14391

Dodano:

Odsłon: 1664

Wyszła pyszna,bardzo polecam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić,udusić z dodatkiem czosnku przeciśniętego przez praskę.Osobno zrobić zasmażkę i dodać do szpinaku,posolić do smaku.
    Ciasto francuskie rozwinąć ,posmarować koncentratem,na wierzch położyć plasterki sera żółtego i wystudzony szpinak.
    Zwinąć w roladę zakładając końce do środka.
    Dać do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Posmarować roztrzepanym jajkiem
    Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do zrumienienia ciasta.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń