Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa z farszem serowym"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34485
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34485
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto: szpinak rozmroź, odparuj z nadmiaru wody. Dodaj posiekany czosnek, przypraw. Przestudź. Dodaj żółtka, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, mieszając, dodawaj do szpinaku. Masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (24 na 30 cm). Piecz ok. 15 minut w temp. 160°C. Zwiń, ostudź.
Farsz: masło utrzyj, dodając serek topiony. Dodaj pokrojone w kostkę jajko i ogórki, kukurydzę i groszek, przypraw. Farsz rozłóż na cieście, zwiń. Schłodź.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł
Lekka przekąska, której nigdy nie powstydzimy się przed wymagającymi gośćmi. Przepis przysłała Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Chwila dla Ciebie