Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada szpinakowa z filetem drobiowym

Rolada szpinakowa z filetem drobiowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10891

Dodano:

Odsłon: 4095

Wyborna i smaczna rolada na przekąskę.

Składniki

  • Składniki:
  • Jajka 5 szt.
  • Mąka pełnoziarnista 3 łyżki
  • Majonez 3 łyżki
  • Ser żółty 20 dag
  • Szpinak świeży 20 dag
  • Czosnek 2 ząbki
  • Masło 1 łyżka
  • Filet z kurczaka ½ kg
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Pieczarki świeże 30 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Boczek wędzony 3 plastry
  • Olej 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do kebaba- gyrosa
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Szpinak opłukać, przebrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak, doprawić solą i pieprzem do smaku i chwilę podsmażyć, zdjąć z ognia i pozostawić do przestudzenia. Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki, zaś cebulę i paprykę drobno posiekać i wszystko udusić na oleju z dodatkiem soli i pieprzu do odparowania wody. Filety opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, posypać przyprawą do gyrosa i lekko rozbić, a ser zetrzeć na wiórki.

  2. Jajka wbić do miski, ubić, dodać majonez, szpinak, ser, i mąkę, starannie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 35 x 28 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać przygotowaną masę szpinakową.

  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, ułożyć przygotowane filety, przysmażone pieczarki z papryką i cebulą. Na wierzchu ułożyć plastry boczku, zwinąć w roladę, owinąć dokładnie papierem do pieczenia i wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut. .

  4. Tak przygotowaną roladę możemy podawać jako przystawkę na zimno lub na ciepło do drugiego dania. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 27 maja Wygląda bardzo apetycznie i efektownie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń