Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada szpinakowa z szynką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Liście szpinaku sparzyć wrzątkiem, odsączyć z wody. Czosnek obrać, drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Następnie dołożyć szpinak i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto francuskie rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na płat o grubości ok. 3 mm. Posypać bułką tartą. Ułożyć plastry szynki. Rozłożyć szpinak. Ser żółty pokroić w drobną kostkę, rozłożyć na warstwie szpinaku. Ostrożnie zwinąć w roladę.
Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać mieloną papryką i tartym parmezanem. Roladę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić na ok. 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.Źródło: Życie na gorąco