Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada w cieście francuskim

Rolada w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 12

Sprawdzony przepis na "Rolada w cieście francuskim"

Składniki

  • 1 główka kapusty (ok. 1
  • 2 kg)
  • 1 opakowanie (ok. 50 dag) mrożonego 80 min; Cena porcji: ok. 5 zł; Porcja: 980 kcal
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyść, posiekaj. Ciasto francuskie rozmroź. Polędwiczki opłucz, osusz. Każdą owiń 3 plasterkami boczku. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso i smaż je 5 minut. Często obracaj, aby polędwiczki ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Następnie zdejmij je i przestudź.

  2. Cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Zeszklij na pozostałym oleju. Dołóż kapustę i duś razem ok. 8 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Około 1/3 kapusty odłóż. Do reszty dolej bulion oraz śmietanę i duś jeszcze ok. 10 minut. Ciasto rozwałkuj, odetnij kawałek placka, a resztę podziel na 2 płaty. Równomiernie rozłóż na nich odłożoną kapustę. Na środku połóż mięso, owiń je ciastem.

  3. Odłożone ciasto potnij w paseczki. Ułóż z nich kratkę na wierzchu każdej rolady. Posmaruj jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200°C. Podawaj z duszoną kapustą.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń