Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada wieprzowa

Rolada wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2237 Ocena: 13532

Dodano:

Odsłon: 2269

Smaczna rolada zamiast tradycyjnego smażonego mielonego.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Ser żółty 30 dag
  • Olej
  • Pieczarki 3-4 szt.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso wymieszać z jajkami, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami, Następnie dobrze wyrobić masę, tak aby była jednolita. Prostokąt papieru do pieczenia smarujemy olejem, wykładamy mięso i spłaszczamy w prostokąt. Pieczarki pokroić w plasterki i lekko podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i ostudzić. Mięso dobrze posypać posiekaną pietruszką, wyłożyć pieczarki i pokrojony w plastry ser. Zwinąć w zgrabną roladę, obwinąć dokładnie tym samym papierem, ułożyć w formie keksowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń