Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada wieprzowo-indycza

Rolada wieprzowo-indycza

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Rolada wieprzowo-indycza"

Składniki

  • 1 kg mięsa wieprzowego (szynka, karczek)
  • 70 dag mięsa mielonego z indyka
  • jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany. 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • sól, pieprz, majeranek
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • ostra i słodka papryka
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ok. 45 min • Porcja 210 kcal • Koszt ok. 2 zł • Przepis na 10 porcji

  2. Wieprzowinę rozcinam na kształt prostokąta. Nacieram przyprawami i odstawiam na kilka godzin do lodówki. Mielone z indyka przekładam do miski, dodaję pozostałe , przyprawiam i mieszam.

  3. Farsz warzywny: pieczarki i marchewkę kroję w plasterki, cebulę szatkuję. Na patelni rozgrzewam małą ilość oleju i przesmażam cebulę, dodaję pieczarki oraz marchew. Przyprawiam i duszę ok. 10 min.

  4. Na płacie mięsa układam farsz mięsny i warzywny. Zwijam roladę i ciasno obwiązuję ją nicią kuchenną. Przekładam do brytfanny, podlewam szklanką wody i piekę ok. 100 min w 170°C.

  5. Marta Matusiewicz z Bielska-Białej

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń