Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Platy miesa moczymy dlugo w zimnej wodzie, pluczemy i wykonujemy rolady. Rozkladamy na talerzu, solimy tylko z 1 strony, nakladamy po pol plastra boczku, kielbaske, korniszonki, kawalek cebuli i zabek czosnku, przekrojony na pol. Zawijamy. Mozna uzyc nitki lub wykalaczek, ja uzywam do tego celu sznurkow silikonowych, zakupioych w sklepie Tchibo. Bardzo praktyczne i polecam, dobre rowniez do golabkow i innych zawijasow.
Mieso takie zawsze dusze w szybkowarze. Na dno troche oleju, ukladamy rolady, podlewamy woda ok 400ml, dodatkowo posypujemy calosc Vegetka, wrzucamy cebule pokrojona w piorka i dusimy. Od momentu, jak zacznie mocno gwizdac, dusimy jeszzce ok 40 min. potem otwieramy i zageszczamy sos maka rozrobiona z woda.
Pyszne wraz z ziemniaczkami, ale jeszcze lepsze z kluseczkami slaskimi. Wspanialy niedzielny obiadek. Smacznego.