Do góry

Śniadania Przepis na:

rolada z boczku

rolada z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 4013

Dodano:

Odsłon: 5652

pyszności na kanapkę

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Trzeba kupić boczek wielkością dopasowany do posiadanego szynkowara. Boczek można obić lekko tłuczkiem, tak żeby jego powierzchnia nie była lekko chropowata. Potem trzeba natrzeć boczek przyprawami i żelatyna (soli około trzech łyżeczek).
    Następnie zwijamy boczek w pożądany kształt (można przymierzyć wstępnie do szynkowaru i w razie czego coś obciąć. Zawiązałam dwie nicie żeby sobie pomóc.
    Potem do woreczka i do szynkowaru i na noc do lodówki.
    Kolejnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem

  2. Kolejnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem. Boczek w szynkowarze gotuję w 80- 85 stopniach przez 3 godziny, woda musi sięgać powyżej linii mięsa w szynkowarze.
    Po ostudzeniu boczek znowu trafia do lodówki.

    Następnego dnia można już wyjmować, i jeść kanapki z plastrami boczku i galaretką. która powstała wokół. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 17 stycznia Ach ten boczus :-)) Uwielbiam. uznaje, ze jest on najpyszniejszym warzywem zimowym .-) PS. Szynkowar musze koniecznie zakupic. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń