Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z brukselką"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 226
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 794
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 226
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 794
Składniki
Ziemniaki obierz i podgotuj. Następnie odcedź, ostudź i pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół i sparz we wrzątku. Boczek pokrój w kostkę i włóż do misy. Dodaj ziemniaki, brukselki, 2 jajka wymieszane ze śmietaną oraz starty ser. Wsyp sól, pieprz i ostrożnie połącz.
Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny placek i rozłóż na nim nadzienie. Ciasto złóż, dociśnij i posmaruj rozbełtanym jajkiem. Roladę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj resztą jajka i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180° C przez około 35 minut.Źródło: Na żywo