Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z cukiniowym farszem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Bułki pokrój w drobną kostkę, namocz w wodzie, odciśnij. Następnie bułeczki wymieszaj z mieloną wołowiną i karkówką. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj, dodaj do mięsnej masy. Dołóż jajko oraz musztardę. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Cukinię umyj, wytrzyj, odetnij końce, resztę grubo zetrzyj. Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj, wymieszaj z cukinią. Domieszaj śmietanę. Farsz przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem.
3. Z mięsnej masy uformuj prostokąt. Rozsmaruj na nim farsz. Całość zroluj. Owiń pergaminem. Końce papieru mocno skręć i zwiąż nitką. Pieczeń ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 50 minut.Źródło: Tina