Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z dorsza

Rolada z dorsza

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 14045

Dodano: 20.05.2018

Odsłon: 132

Przepis ze starego zeszytu, z którego często korzystam, zarówno do przyrządzania dań jak i do zdjęć.

Składniki

  • 1 kg polędwicy z dorsza
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • 2 małe bułki
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • natka pietruszki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dorsza zmieliłem, dodałem namoczoną i odciśnięte bułki, zrumienioną na smalcu cebulę, jajka, sól, pieprz, cukier, pokrojona natkę pietruszki.
    Masę dobrze wyrobiłem, włożyłem do worka. Gotowałem w szybkowarze 1 godzinę w temperaturze 80 stopni C. Wg starego przepisu masę uformowana powinna być w wałek, zawinięta ciasno w ściereczkę i gotowana 1 godzinę.

  2. Roladę można podać na gorąco jak i na zimno. Ja podałem z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty lodowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 22 maja Pyszna, delikatna rolada <3 Idealna również na zimno <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń