Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka"
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 318
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 355
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 318
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 355
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 87
Składniki
Szparagi obierz i sparz we wrzątku. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Piersi z indyka przekrój tak, aby powstał jak największy płat. Następnie ubij go przez folię spożywczą i dopraw solą oraz pieprzem. Jajko wbij do miski i ubij ze szczyptą soli. Usmaż omlet.
Na ubitym płacie mięsa rozłóż plastry szynki, a na nie połóż omlet i szparagi. Całość posyp częścią tymianku, posiekaną papryczką chili, pokrojonym czosnkiem i startym serem. Mięso z nadzieniem ostrożnie zwiń i zwiąż sznurkiem. Roladę włóż do brytfanny, dodaj pokrojoną w większe kawałki dymkę, kawałki masła i resztę tymianku. Wszystko podlej winem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 °C do miękkości. Podczas pieczenia polewaj mięso wypieczonym sosem i w razie potrzeby podlewaj wodą. Z gotowej rolady zdejmij sznurki, pokrój w plastry i podawaj ze szparagami i duszonymi warzywami.Źródło: Na żywo