Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34725
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34725
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Czas ok. 80 min; porcja – 210 kcal, cena 2,50 zł
Pierś indyka umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, ułóż na desce. Mięso rozkrój tak, by powstał duży płat, rozbij go lekko tłuczkiem.
Rozbity płat piersi indyka natrzyj z dwóch stron solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posyp odrobiną przyprawy typu vegeta.
Cebulę obierz, opłucz i osusz, a następnie pokrój w kosteczkę. Mięso mielone umieść w misce. Wsyp cebulę. Masę wyrób starannie. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz vegetą.
Masę wyłóż na płat indyczego mięsa, rozsmaruj. Zwiń roladę, obwiąż ją ściśle bawełnianą nicią. Do brytfanny lub naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek oleju (lub wysmaruj ją innym tłuszczem). Mięso piecz 50-60 min w 200 st. Zimną roladę pokrój w plastry, ozdób zieleniną.Źródło: Świat kobiety