Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Mięso rozbij na cienki płat. Wymieszaj oliwę z czosnkiem, solą, pieprzami, papryką, przyprawą, kolendrą i tymiankiem. Natrzyj mięso, odstaw.
Pokrój pieczarki oraz cebulę. Smaż na maśle, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw i ostudź farsz. Rozłóż go na płat mięsa, zwiń w rulon i obwiąż.
Obsmaż, podlej gorącą wodą. Dodaj listek, ziele, pieprz. Duś, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso z garnka. Sos wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku. Zagotuj. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj na gorąco.
<strong>Małgorzata Stachurska z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie