Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka

Rolada z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso rozbij na cienki płat. Wymieszaj oliwę z czosnkiem, solą, pieprzami, papryką, przyprawą, kolendrą i tymiankiem. Natrzyj mięso, odstaw.

  2. Pokrój pieczarki oraz cebulę. Smaż na maśle, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw i ostudź farsz. Rozłóż go na płat mięsa, zwiń w rulon i obwiąż.

  3. Obsmaż, podlej gorącą wodą. Dodaj listek, ziele, pieprz. Duś, aż mięso będzie miękkie.

  4. Wyjmij mięso z garnka. Sos wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku. Zagotuj. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj na gorąco.

  5. Małgorzata Stachurska z Katowic

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń