Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z wiórkami kokosowymi"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mięso z indyka oczyść i przekrój tak, aby uzyskać większy płat. Rozbij go przez folię spożywczą, po czym oprósz solą i pieprzem.
Dymki oraz czosnek drobno posiekaj i podsmaż na połowie rozgrzanego masła. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i podsmaż. Na koniec wymieszaj z wiórkami kokosowymi, posiekanymi migdałami, skórką z cytryny i jajkiem. Następnie zdejmij z ognia i odstaw, aby lekko przestygły.
Mięso posmaruj ostudzonym farszem i zwiń. Roladę zwiąż nicią kuchenną, włóż do brytfanki i zalej sosem.
Piecz 60 minut w temperaturze 180° C. Następnie usuń folię aluminiową i dopiecz, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Gotową roladę podawaj z piure ziemniaczanym.
Jak zrobić sos?
Na patelni rozgrzej resztę masła. Zeszklij na nim drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki i podsmaż.
Całość zalej ciepłym bulionem i doprowadź do wrzenia. Dodaj startego na tarce ziemniaka i przez chwilę gotuj.
Brytfankę z roladą podlej przygotowanym bulionem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do nagrzanego piekarnika.Źródło: Na żywo