Do góry

Dania główne Przepis na:

rolada z indyka ze szpinakiem

rolada z indyka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7832

Dodano:

Odsłon: 15414

pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek :)

Składniki

  • 1,5 kg piersi z indyka
  • 2 pęczki szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka masła klarowanego
  • sół, pieprz, papryka w proszku, zioła prowansalskie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak umyć, osączyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło i dodać szpinak, smażyć mieszając, dodać przeciśnięty czosnek, chwilę razem posmażyć.

  2. Pierś umyć, osączyć, przeciąć wzdłuż nie docinając do końca. Mięso delikatnie rozbić. Z obu stron posypać przyprawami

  3. Na przyprawione mięso położyć szpinak i równo go rozprowadzić. Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do brytfanki (lub naczynia żaroodpornego) przykryć folią aluminiową i piec w 180 stopniach ok 1 godziny.

  4. Rolada dobra jest do drugiego dania ale wyśmienicie smakuje też zamiast wędliny do chleba :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 14 czerwca 2013 Myślę,że dodatek fety zaostrzy jej smak.Dwa pęczki szpinaku ile to będzie?U nas jest tylko na wagę. Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 13 czerwca 2013 hmmm ! nic dodac, smakuje tak jak wyglada ! robilam takie roladki ze szpinakiem i z dodatkiem sera wedzonego,palce lizac Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń