Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek :)
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 439
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 157
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22822
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 158
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 439
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 157
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22822
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 158
Składniki
Szpinak umyć, osączyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło i dodać szpinak, smażyć mieszając, dodać przeciśnięty czosnek, chwilę razem posmażyć.
Pierś umyć, osączyć, przeciąć wzdłuż nie docinając do końca. Mięso delikatnie rozbić. Z obu stron posypać przyprawami
Na przyprawione mięso położyć szpinak i równo go rozprowadzić. Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do brytfanki (lub naczynia żaroodpornego) przykryć folią aluminiową i piec w 180 stopniach ok 1 godziny.
Rolada dobra jest do drugiego dania ale wyśmienicie smakuje też zamiast wędliny do chleba :)