Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z jabłkami i bakaliami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Składniki
Farsz: Cebulę obieramy, siekamy. Obrane jabłka i kajzerkę kroimy w małą kosteczkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajemy resztą składników farszu, przyprawiamy solą i pieprzem, starannie mieszamy.
Umyte, osuszone mięso nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, rozkładamy na płat i nacieramy z obydwu stron solą i pieprzem. Na środek wykładamy cały farsz, mięso rolujemy.
Roladę związujemy nicią, wkładamy do brytfanny, zalewamy sokiem jabłkowym, dodajemy łyżkę masła. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200oC. Schab odwracamy, polewamy sosem, przykrywamy i pieczemy jeszcze 2 godziny i 30 minut w temperaturze zmniejszonej do 180oC.
W trakcie pieczenia często polewamy sosem, aby mięso było soczyste i kruche.
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 177 kcal. Białko 17 g. Tłuszcz 12 g. Węglowodany 67 g.</strong>
<strong>Czas przygotowania 200 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł.</strong>Źródło: Rewia