Do góry

Zupy Przepis na:

Rolada z kapustą i kurkami

Rolada z kapustą i kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1275

Dodano:

Odsłon: 577

Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka duża
  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 20 dkg kurek mrożonych
  • sól, pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • masło klarowane
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę. Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle i dodaję do kapusty. Jak przestygnie kroję w miarę drobno.Kurki wcześniej odmrażam przekładam na patelnię, i dosłownie chwilę przesmażam doprawiam solą, pieprzem. Pierś z kurczaka kroję na pól , wyjdą dwie rolady i rozbijam.Doprawiam solą, pieprzem, układam kapustę, na nią kurki i zwijam w roladę. Związuję nitką. Smażę na maśle klarowanym na wolnym ogniu. Po usmażeniu usuwam nitkę i kroję na plastry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń