Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z karczku"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13096
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 57
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 51
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13096
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 57
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 51
Składniki
Karczek rozciąć na całej długości, rozłożyć i rozbić na grubość 1 cm. Posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić i zeszklić. Na rozbity płat karczku równomiernie rozsmarować musztardę, rozłożyć suchy ryż, cebulę i listki szpinaku. 2. Zwinąć w rulon, obwiązać bawełnianą nicią, skropić oliwą i zawinąć w folię aluminiową. 3. Piec w piekarniku przez około 2 i 1/2 godziny w temp. 180°C. Pokroić w plastry.
CZAS: około 3 godzin
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień