Do góry

Desery Przepis na:

ROLADA Z KREMEM MIGDAŁOWYM

ROLADA Z KREMEM MIGDAŁOWYM

Autor: martucha3

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 570

Dodano: 16.05.2010

Odsłon: 10134

PUSZYSTY BISZKOPT I DELIKATNY KREM POPROSTU JEST SUPER ...........

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę i lekko wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lekko natłuszczonym.Piekarnik nagrzać do 200 st piec około 10 min pilnować żeby się za bardzo nie spiekło.Jeszcze ciepłe ciasto przełożyć na wilgotną ściereczkę i odrywamy papier . Zwinąć ciasto w roladę razem ze ściereczką .

  2. Na krem połowę mleka zagotować z cukrem a w drugiej dobrze rozmieszać budyń ,żółtka i migdały ,wlać to do gotującego się mleka i gotowac na małym ogniu do zgęstnienia masy .

  3. Ostygnięty budyń ucieramy z masłem i jogurtem natyralnym .Kiwi obieramy i kroimy w paski ,biały środek gdy jest twardy to lepiej odkroić.

  4. Smarujemy roladę kremem i na brzegu ukladamy paski kiwi .Zwijamy całość i polewamy polewą .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 16 maja 2010 Fajne. :) Dodaję do ulubionych.
Rada na roladę mojej siostry: ściereczkę posyp cukrem, a rolada nie będzie się do niej lepić. Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń