Przekąski Przepis na:
rolada z łososia

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 154
Dodano: 20.02.2010
Odsłon: 1936
Składniki
- awokado, ok. 2-3 szt
- ser filadelfia, 20 dag
- sok z cytryny, 1/2 cytryny
- wędzony łosoś, 40 dag
- papryka, 3 szt
- olej, do smażenia
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
z papryki usuwamy nasiona, kroimy tak aby powstały plastry, po czym smazymy na rozgrzanym oleju i przekładamy do torby foliowej. Gdy trochę przestygnie zdejmujemy skórę tak aby nie uszkodzić papryki. Odkładamy na papierowe ręczniki aby usunąć nadmiar tłuszczu
-
awokado obieramy, usuwamy pestkę, wkładamy do blendera, dodajemy ser filadelfia i sok z cytryny oraz sól, pieprz, całość miksujemy aby uzyskać jednojitą masę
-
na foli spożywczej układamy plastry łososia, nakładamy mus z sera i awokado, nakładamy plastry z papryki a następnie warstwę musu z sera i awokado. Rolujemy tak aby powstała roladka. Wkładamy do lodówki tak aby całość stężała. Kroimy w plastry i układamy na półmisek. Przybieramy wg uznania. Smacznego
Komentarze do przepisu (0)