Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne zarówno ciepło jak i zimno
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36061
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 392
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36061
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 392
Składniki
Zmiażdżony czonek, przesmażyć na 1 łyżce oleju, dodać drobno pokrojoną cebulkę i mięso. Smażyć ok 10-15 min. Dodać koncentrat pomidorowy (ja dodaję drobno pokrojone pomidory) i przyprawy. doprawić do smaku jak kto lubi. Dusimy aż cały sos wyparuje. Na końcu dodać starty żółty ser. Wymieszać i odstawić do ostudzenia.
Ciasto francuskie rozwijamy. Na rozwinięte (rozłożone lub rozwałkowane) ciasto francuskie wykładamy zimny farsz. Zwinąć w roladę.
Piec w temp. 180 stop. ok. 30 min. (do momentu aż ciasto zacznie nabierać ładnego złotego koloru.
Bardzo smaczne z czerwonym barszczykiem.