Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z mięsa mielonego z serem i pieczarkami

Rolada z mięsa mielonego z serem i pieczarkami

Autor: Fonka

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 254

Dodano: 21.09.2017

Odsłon: 9325

Pyszna rolada z mięsa mielonego z serem i pieczarkami.

Składniki

  • Mięso mielone z łopatki lub szynki 500g
  • Pieczarki 250g
  • Ser żółty 200g
  • Cebula 2 szt
  • Jajka 3 szt
  • Majonez 2 łyżki
  • Sól, pieprz, majeranek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka rozmącić łyżką lub ubić mikserem, dodać majonez i drobno starty żółty ser. Masę wyłożyć na blaszkę 24x34cm wyłożoną papierem do pieczenia Piec w 180ºC przez 15min aż się przyrumieni.
    ________________________________________________________________________

    Cebulę drobno posiekać zeszklić na patelni, połowę cebuli dodać do mięsa mielonego. Do pozostałej cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki, smażyć aż sok odparuje, dodać sól i pieprz.
    _________________________________________________________________________

    Mięso mielone z cebulą doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Nałożyć mięso mielone na upieczonym cieście, na mięso rozłożyć pieczarki. Całość zwinąć w roladę, zawinąć w papier do pieczenia.
    Piec 30-40 minut w 180 stopni C.

    Pokroić w plastry, można podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasia-lilo 18 listopada Bardzo smaczne danie, ładnie wygląda, zaskakuje pozytywnie gości. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń