Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsa mielonego z twarożkiem i papryką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Kajzerkę namaczamy w wodzie, a następnie dokładnie odciskamy. Papryki odcedzamy z marynaty. Cebule kroimy w drobną kostkę. Bazylię i natkę pietruszki siekamy.
Do mięsa dodajemy jajo, odciśniętą bułkę, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy, aż dobrze się połączą.
Śmietankowy twarożek miksujemy z 3–4 łyżkami wody lub mleka, żeby był gładki i kremowy. Dodajemy 3/4 posiekanej bazylii i natki, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Mięso rozkładamy na folii aluminiowej tak, by utworzyło prostokąt. Rozsmarowujemy na nim twarożek, a na środku układamy dobrze osączone z zalewy papryki. Zawijamy, pomagając sobie folią, i delikatnie dociskamy.
Mięso przekładamy na blachę i pieczemy 45–50 minut w 180oC. Posypujemy pozostałą bazylią i natką. Roladę możemy podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Rewia