Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z pieczarkami

Rolada z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pieczarkami"

Składniki

  • 1 kg piersi z indyka
  • 25 dag pieczarek
  • 20 dag twarożku
  • 1 pęczek dymki
  • 4 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonych ziół do potraw z drobiu
  • gałązki tymianku i rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki i dymkę oczyścić, opłukać, drobno posiekać. Przesmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem, odsączyć.

  2. Mięso umyć, osuszyć. Rozciąć tak, aby powstał płat, lekko rozbić.

  3. Twarożek wymieszać z ziołami do potraw z drobiu. Posmarować nim mięso, nałożyć pieczarki, zrolować, związać nitką albo spiąć wykałaczkami. Pozostały olej połączyć z solą, pieprzem i papryką. Posmarować nim roladę.

  4. Czosnek pokroić na plasterki, obłożyć nim z wierzchu mięso. Ułożyć roladę na blasze polanej zimną wodą. Piec około 1 godz. w temp. 175°C. Po upieczeniu obłożyć posiekanymi ziołami.

  5. Przekrojoną w poprzek główkę czosnku owiń w folię aluminiową i upiecz z roladą. Będzie pysznym dodatkiem do mięsa!

  6. ok. 80 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń