Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pieczarkami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Pieczarki i dymkę oczyścić, opłukać, drobno posiekać. Przesmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem, odsączyć.
Mięso umyć, osuszyć. Rozciąć tak, aby powstał płat, lekko rozbić.
Twarożek wymieszać z ziołami do potraw z drobiu. Posmarować nim mięso, nałożyć pieczarki, zrolować, związać nitką albo spiąć wykałaczkami. Pozostały olej połączyć z solą, pieprzem i papryką. Posmarować nim roladę.
Czosnek pokroić na plasterki, obłożyć nim z wierzchu mięso. Ułożyć roladę na blasze polanej zimną wodą. Piec około 1 godz. w temp. 175°C. Po upieczeniu obłożyć posiekanymi ziołami.
Przekrojoną w poprzek główkę czosnku owiń w folię aluminiową i upiecz z roladą. Będzie pysznym dodatkiem do mięsa!
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium