Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z piersi indyka w cieście"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do dużej miski. Dodaj pokrojoną margarynę. Wbij jajko, wsyp łyżkę proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Wszystkie dobrze wymieszaj i energicznie zagnieć ciasto. Owiń je ciasno srebrną folią spożywczą i odłóż na godzinę do lodówki lub na 20 minut do zamrażarki.
Paprykę i seler naciowy oczyść i pokrój w duże kawałki.
Pierś z indyka umyj, obierz z błonek i rozbij tłuczkiem. Oprósz mięso solą, papryką i świeżo zmielonym pieprzem.
Rozłóż na płacie indyka plastry boczku, kawałki papryki i selera. Posyp całość przyprawą do indyka i zwiń dość ciasno w rulon. Owiń go nicią kuchenną.
Na patelni mocno rozgrzej olej i podsmaż mięso z każdej strony. Następnie przełóż je do brytfanki i polej tłuszczem ze smażenia. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj i posmaruj białkiem. Owiń nim pieczeń. Wierzch ciasta wysmaruj żółtkiem i ponownie włóż roladę do gorącego piekarnika na około pół godziny.Źródło: Telemax