Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z szynką"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Składniki
Mięso mielone wymieszaj z tartą bułką, jajkiem i przeciś niętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku majerankiem, pieprzem i vegetą.
Z masy mięsnej uformuj prostokąt o długości około 26 cm. Na całej powierzchni ułóż plastry szynki, sera i przekrojone na pół ogórki. Delikatnie zwiń. Roladę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 45-50 minut w temp. 190°C.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie