Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada ziemniaczana ze szpinakiem

Rolada ziemniaczana ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 275

Dodano:

Odsłon: 9000

Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto ziemniaczane:masło utrzec z 2 żółtkami,dodawać stopniowo mąkę,zmielone ziemniaki,mleko oraz posolic do smaku.Ubić sztywną pianę z białek,delikatnie wymieszać z masą ziemniaczanąRozsmarowac na natłuszczonej blaszce na grubość ok 1 cm i piec w nagrzanym piekarniku aż będzie rumiane

  2. Farsz;Szpinak obgotować posiekać drobno nożem.Przełożyc do rondelka poddusić na maśle dodając posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,śmietanę i doprawić do smaku.

  3. Upieczony gorący placek posmarować równomiernie gorącym,gęstym szpinakiem,roladę zwinąc,pokroić na porcje i podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 21 marca 2012 Czy ciasto,które ma być upieczone, rumiane nie będzie się kruszyć w trakcie rolowania?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń