Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1315
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1315
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Filet delikatnie rozbijamy. Przeciskamy czosnek przez praskę i smarujemy nim filet < z jednej strony> następnie posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Przyprawiamy go także przyprawą do kurczaka oraz słodką papryką. Posiekany lubczyk rozkładamy równomiernie na filecie.Mieszamy łyżkę oliwy z odrobiną sosu sojowego i polewamy nasz filet. Następnie zaginamy boki i zwijamy. Wierzch roladki posypujemy pieprzem, solą oraz słodką papryką. Zawijamy w papier do pieczenia. Następnie owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 45 minut.