Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladka z bagietki nadziewana aromatyczną pastą"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i drobno siekam. Ser żółty ścieram na tarce o małych otworkach. Marchewkę obieram, płuczę, również ścieram drobno na tarce. Oczyszczony seler i opłukany szczypiorek drobno siekam.
Wszystkie rozdrobnione mieszam z majonezem, przyprawiam. Z bagietek odcinam końce, rozcinam bułki z jednego boku i wydrążam. Napełniam pastą, układam paski z papryki i ciasno zwijam roladki. Owijam w folię i chłodzę w lodówce. Kroję w ukośne plasterki.
Porcja zawiera ok. 290 kcal. : ok. 30 min + chłodzenie. Porcja kosztuje ok. 1,50 zł.Źródło: Tina