Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladka z piersi kurczaka z natką pietruszki

Roladka z piersi kurczaka z natką pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 556

Dodano:

Odsłon: 1367

Lekki obiad..

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g masła
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, tymianek, pikantna do kurczaka
  • rękaw do pieczenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka rozcinamy tak by powstał płat o grubości około 1 cm. Mięso przykrywamy folią spożywczą i lekko rozbijamy by nie porobiły się w nim dziury. Następnie kroimy natkę pietruszki oraz czosnek na drobno.

  2. Mięso solimy, wykładamy na nie natkę, czosnek oraz parę wiórków masła i równo rozkładamy po całym płacie piersi kurczaka. Mięso ciasno zawijamy jak na roladę, boki wciskamy do środka i obwiązujemy nicią kuchenną. To samo robimy z drugą piersią. Wierzch roladek posypujemy ulubionymi przyprawami, solą, pieprzem i wkładamy je do rękawa do pieczenia wraz z rozdrobnioną resztą masła.

  3. Rękaw do pieczenia zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Roladę pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Około 10 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso z wierzchu się przypiekło. Z powstałego tłuszczyku wychodzi znakomity sos!
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 listopada 2017 Kurczaczek z takimi przyprawami zawsze super wchodzi ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń