Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad..
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Piersi z kurczaka rozcinamy tak by powstał płat o grubości około 1 cm. Mięso przykrywamy folią spożywczą i lekko rozbijamy by nie porobiły się w nim dziury. Następnie kroimy natkę pietruszki oraz czosnek na drobno.
Mięso solimy, wykładamy na nie natkę, czosnek oraz parę wiórków masła i równo rozkładamy po całym płacie piersi kurczaka. Mięso ciasno zawijamy jak na roladę, boki wciskamy do środka i obwiązujemy nicią kuchenną. To samo robimy z drugą piersią. Wierzch roladek posypujemy ulubionymi przyprawami, solą, pieprzem i wkładamy je do rękawa do pieczenia wraz z rozdrobnioną resztą masła.
Rękaw do pieczenia zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Roladę pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Około 10 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso z wierzchu się przypiekło. Z powstałego tłuszczyku wychodzi znakomity sos! Smacznego! :)