Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladka z wędzonym łososiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 863
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9271
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 863
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9271
Składniki
Rozpuść masło w dużym garnku. Dodaj mąkę i mieszaj przez minutę. Zdejmij z ognia. Miksuj i stopniowo wlewaj mleko. Znów umieść na gazie i gotuj, aż zgęstnieje. Mieszaj 3 minuty. Przełóż do miski, dodaj żółtka, ser i koperek.
Ubij białka w osobnej misce na puszystą pianę. Delikatnie wymieszaj z ostudzoną masą z żółtkami. Przełóż ciasto na natłuszczoną blaszkę (26 x 32 cm). Piecz 10-12 minut w 220 st.
Wyjmij placek, rozłóż na lnianej ściereczce i zwiń. Studź przez 5 minut. Rozwiń, wyjmij ściereczkę, ułóż łososia i posyp łyżką koperku. Zroluj. W osobnej misce wymieszaj śmietanę, skórkę z cytryny i resztą koperku. Oprósz roladę serem, podawaj pokrojoną w plastry ze śmietanowym sosem.
Czas przygotowania: ok. 35 minut • porcja: 270 kcal • koszt: ok. 4 zł • dla 8 osób.Źródło: Olivia