Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 126
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 126
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Kotlety rozbij. Orzeszki upraż na patelni, połącz z posiekanym tymiankiem i oregano, dwiema łyżkami oleju i przyprawami, zmiksuj. Paprykę pokrój w paski.
Na mięsie układaj po dwa plastry szynki, posmaruj masą orzechową, ułóż pasek papryki. Zwiń, zepnij wykałaczką.
Roladki obtocz w mące i smaż na oleju przez około 4 minuty. Ułóż je w rondlu, wlej wino i bulion, Duś mięso do miękkości.
Sos zapraw kilkoma łyżeczkami śmietany lub mąką z wodą. Roladki pokrój w plastry, podawaj polane sosem z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień