Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dużo przepisów na roladki, ja podaję swój ulubiony ,bo od razu z sosem pieczarkowym.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Skrobiemy ziemniaki, wstawiamy w osolonej wodzie i gotujemy. Jak gotują się ziemniaki, robimy roladki. Piersi kurczaka kroimy na pól, lekko rozbijamy tłuczkiem. Smarujemy musztardą, kładziemy plasterki ogórka kiszonego, na to pół plastra sera. zwijamy roladkę.
Nasze roladki obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawami, smażymy ta tłuszczu, gdy nam się podsmażą na jednej stronie przekręcamy na drugą i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięska i pieczarek. Ja już nie podlewam wodą bo cebula i pieczarki puszczą wystarczająco soku, również nie zagęszczam bo na naszych roladkach jest mąka.
Gdy duszą się nasze roladki, możemy zrobić surówkę, u mnie tarta na najdrobniejszych oczkach cebula, marchew i jabłko wymieszane z majonezem. SMACZNEGO