Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe w płaszczyku z boczku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 66
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 66
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Pieczarki krótko myję, wycieram, a potem kroję w plasterki. Obraną cebulę oraz kawałek pora drobno siekam. Na patelni rozgrzewam oliwę. Wrzucam pieczarki oraz cebulę z porem. Przyprawiam rozmarynem, solą i pieprzem. Smażę razem 5 minut.
Filety myję, kroję na 6 plastrów, każdy lekko rozbijam. Płaty mięsa posypuję czosnkiem i słodką papryką. Przykrywam plasterkami salami oraz sera. Zwijam. Roladki owijam plastrami boczku. Układam w żaroodpornym naczyniu. Dokładam pieczarki z cebulą i zalewam śmietaną. Całość posypuję jeszcze odrobiną soli, pieprzu i kolendry.
Mięso wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piekę 40 minut. Zrazy w płaszczyku z boczku podaję z pieczonymi ziemniaczkami. Danie dekoruję np. świeżymi koperkiem.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Naj