Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki drobiowe w porach"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso myjemy, usuwamy błonki, rozbijamy na płaty. Sok z cytryny mieszamy z oliwą, nacieramy filety. Mięso w cytrynowej marynacie na kilka godzin wkładamy do lodówki.
Pory płuczemy, zdejmujemy z nich wierzchnie zielone liście, które przez minutę parzymy we wrzątku. Mięso wyjmujemy z marynaty, rozkładamy i prószymy solą i pieprzem.
Na każdym płacie mięsa kładziemy zioła. Mięso zwijamy w rolady, owijamy sparzonymi, miękkimi liśćmi porów, spinamy wykałaczkami.
Obsmażamy na rozgrzanej oliwie około 25 minut tak, aby roladki usmażyły się równomiernie ze wszystkich stron. Lekko ostudzone kroimy w plastry, podajemy na ciepło z jarzynami albo na zimno z pieczywem.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 3,80 zł.Źródło: Rewia