Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe z ryżem i szpinakiem"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 771
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 869
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 771
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 869
Składniki
Drób doprawmy ziołami: oregano, tymiankiem czy rozmarynem.
Piersi kurczaka tniemy na filety i lekko zbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę i drobno pokrojone pieczarki. Dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki, przeciśnięty przez praskę czosnek, umyty, poszatkowany szpinak, sól i pieprz. Całość lekko dusimy.
Ryż płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odsączamy i razem z umytymi rodzynkami i posiekanymi grubo orzechami mieszamy ze szpinakiem.
Farsz wykładamy na filety. Rolujemy i spinamy wykałaczkami. Silnie rozgrzewamy masło z pozostałym olejem i ze wszystkich stron obsmażamy na nim roladki, po czym podlewamy winem i wywarem z warzyw. Dusimy do miękkości.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 555 kcal. Białko: 19 g. Tłuszcz: 36 g. Węglowodany: 18,4 gŹródło: Rewia