Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Filety z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i przekrawamy wzdłuż na cienkie plastry. Lekko rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, by roladki można było łatwiej zwinąć, ale jednocześnie uważamy, by nie podziurkować mięsa.
Plastry mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy na nich plasterki żółtego sera (możemy również dodać paseczek ogórka konserwowego) i ciasno zwijamy roladki. Dokładnie spinamy wykałaczkami (albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną) i panierujemy najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na niewielkim ogniu smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą ładnego jasnożółtego koloru.