Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe ze szparagami i szynką parmeńską

Roladki drobiowe ze szparagami i szynką parmeńską

Autor:

Przepisów i artykułów: 379 Ocena: 5693

Dodano:

Odsłon: 818

W sezonie na szparagi koniecznie zróbcie to danie:). Wygląda efektownie i równie dobrze smakuje a jego wykonanie to około 10 minut + czekanie aż się upiecze. Polecam:).

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 pęczka szparagów
  • 10 plastrów szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.

  2. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.

  3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 18 czerwca Wyglądają pięknie i na pewno świetnie smakują.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń