Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowo-pieczarkowe z serem

Roladki drobiowo-pieczarkowe z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 217

Dodano:

Odsłon: 14251

Smaczne i lubiane przez moje dzieci :)

Składniki

  • piersi z kurczaka lub indyka, 2 duże szt
  • szynka drobiowa (duży obwód), 4 szt
  • ser żołty, 4 plastry
  • serek topiony n. z szynką, 1 kostka
  • cebula średniej wielkości, 1 szt
  • pieczarki, 25 dkg
  • jajka, 2 szt
  • wegeta, ziarenka smaku, 1/2 łyżeczki
  • sol, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • koperek,pietruszka
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka podzielić na cztery części. Rozbić na duże , cienkie płaty,skropić oliwą i przyprawami oraz vegetą i odstawić do lodówki na 30-6- min.

  2. Przygotować farsz z pieczarek; Pieczarki oczyścić i drobniutko pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć na oleju. Pod konieć smażenia dodać poszatkowaną zieleninę; koperek i pietruszkę. Gdy nieco ostygnie dodać całe jajko i dokładnie wymieszć dodając przypraw do smaku.

  3. Wykonujemy roladki; Na plastry fileta należy położyć plastr szynki na to plaster sera żołtego, następnie łyżkę farszu pieczarkowego i słupek serka topionego. Zwinąć roladkę , podwijając boki jak przy krokietach i obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

  4. Smażyć w gorącym tłuszczu na patelni ,ze wszystkich stron .

  5. Jeśli pozostanie farszu,,,proponuję dosmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i zrobić sos pieczarkowy.

  6. Podawać np. z ziemniaczkami i surówką

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 10 lutego 2010 ciekawy przepis dodaję do ulubionych-wkrótce zrobię!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń