Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki paprykowe"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Papryki ustaw w całości (z szypułkami oraz nasionami) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w przeciwnym razie papryki mogą porzywierać do naczynia).
Papryki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C tak długo aż skórka będzie odchodziła (czyli ok. 15 minut).
Ostrożnie wyjmij z piekarnika blachę z paprykami. Każdą paprykę przełóż do osobnej torebki (grubej foliowej lub papierowej) i, delikatnie pocierając, obierz papryki ze skórki.
Po obraniu papryk usuń szypułki gniazda nasienne oraz pozostałe nasionka. Oczyszczony i upieczony miąższ pokrój na dość szerokie pasy.
Serek topiony wymieszaj z siekanymi ziołami i dopraw pieprzem. Na każdym plasterku papryki ułóż plasterek sera żółtego, posmaruj topionym, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką.
Gotowe roladki ułóż na półmisku, udekoruj szczypiorkiem i podawaj jako przystawkę na zimno.
25 minut. Porcja: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie