Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Autor: egipcyja

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 02.04.2013

Odsłon: 1207

Schab inaczej

Składniki

  • grube plastry schabu, 4 szt
  • plastry boczku, 4 szt
  • ser żółty, 4 plastry
  • pieprz, sól
  • mąka, jajko, bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry mięsa schabowego rozbijamy szeroko i cienko, żeby dało sie zwinąć. Posypujemy obficie czarnym pieprzem. Kładziemy plaster boczku na każdym płacie mięsa i przykrywamy połówką plastra sera żółtego. Zwijamy mięsko w rulonik.

  2. Roladkę panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju lub smalcu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń