Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe w boczku"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w talarki pieczarki, smaż do odparowania płynu. Wystudź.
Mięso umyj, osusz. Każdy plaster schabu przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienkie kotleciki. Posyp solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Na kotlecikach rozłóż cebulę z pieczarkami i po pasku każdej papryki. Zwiń, formując roladki. Każdą owiń plasterkiem boczku.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Piecz 30-40 min w temp. 200° C.
Rada: Do roladek możesz przygotować langosze – tradycyjne węgierskie placki.
i 1 dag drożdży i 1 łyżeczki cukru rozpuść w 50 ml ciepłego mleka. Odstaw na 10 min w ciepłe miejsce. Do miski przesiej 20 dag mąki. Dodaj sól, drożdże z mlekiem, 1 i 1 łyżeczki oleju oraz jeden przeciśnięty przez praskę ugotowany ziemniak.
Całość dokładnie wymieszaj, po trochu dolewając 150 ml ciepłego mleka. Naczynie z ciastem przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na 1 godz.
Z wyrośniętego ciasta odrywaj małe kawałki i formuj ręcznie nieduże placuszki. Smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym głębokim oleju.
50 minut. Porcja: 470 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie