Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe w sosie śmietanowym. Krok po kroku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Grzyby płuczę, większe kroję na mniejsze kawałki i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzam je i siekam w kostkę. Cebulę kroję i szklę na oleju. Dodaję ją do grzybów, dodaję również ser i natkę. Całość mieszam, a następnie doprawiam do smaku.
Schab rozbijam tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószam je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Przygotowany farsz wykładam na mięso i zwijam ciasno roladki.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i układam w nim roladki. Roladki zapiekam około 40-50 minut w temp. 180°C Jeśli zaczną się spiekać, należy je przykryć folią.
Na 10 minut przed końcem pieczenia przygotowuję sos. Bulion zagotowuję. Śmietanę mieszam z mąką i dodaję do bulionu, szybko mieszając. Sos chwilkę gotuję do zgęstnienia.
Doprawiam do smaku. Roladki podaję polane sosem. Do grzybowych roladek świetnie pasują ziemniaki z wody.Źródło: Kobieta i życie