Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe z grzybami"
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 601
Składniki
Grzyby zalej wodą i namocz (najlepiej zostaw na całą noc). Następnego dnia ugotuj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczki razem z posiekanymi orzechami, natką pietruszki i przekrojonymi na pół suszonymi pomidorkami. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Schab umyj, rozbij tłuczkiem dość cienko i oprósz solą morską oraz pieprzem.
Przygotowany farsz rozłóż na plastrach mięsa i zwiń w rulony (w razie konieczności zepnij wykałaczkami).
Roladki namocz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej.
Włóż mięso na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po kilka minut z każdej strony na ostrym ogniu. Następnie go zmniejsz i poczekaj, aż schab dojdzie.
Gotowe roladki serwuj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Telemax