Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z jajecznym farszem.

Roladki schabowe z jajecznym farszem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 4048

Dodano:

Odsłon: 5586

Roladki schabowe pyszne, sycące z nadzieniem z nietypową masą jajeczną.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 15 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 10 dag szynki
  • 1 duży pomidor
  • 3 jajka + do panierki
  • Szczypiorek
  • Pieprz
  • Sól
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

  2. 2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pieczarki doprawiając pieprzem oraz solą

  3. 4. Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.
    5. Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.

  4. 6. Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek

  5. 7. Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.

  6. 8. Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.
    9. Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki.

  7. 10. Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.
    11. Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.

  8. 12. Roladki gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 grudnia 2017 Roladki schabowe z taki dodatkami, hmmm? Niech pomyślę ..........


Już ;), to leci do wypróbowania, bo pysznie i smakowicie się zapowiada :D
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń