Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Schabowe z Parówką

Roladki Schabowe z Parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 294

Przepyszne roladki ujmą swym niepowtarzalnym smakiem każdego amatora schabu. Zaskocz swoją rodzinę i znajomych podając roladki w innej odsłonie.

Składniki

  • Schab bez kości- 6 plastrów
  • Parówki cienkie- 6 szt
  • Sałata lodowa- 6 liści
  • Szczypiorek- pół pęczka
  • Ser- 6 plastrów
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Olej
  • Jajko- 2 szt
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab umyj, osusz i rozbij na cieniutkie kotlety. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Szczypiorek posiekaj. Sałatę umyj i osusz.

  2. Na każdym kotlecie połóż kolejno- plaster sera, liść sałaty, parówkę (obraną z osłonki) i posyp szczypiorkiem.

  3. Uformuj roladki, zepnij wykałaczką. Obtaczaj kolejno: mąka, rozbełtane jajko, bułka tarta.

  4. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki z każdej strony, aż uzyskają złocisty kolor. Podawaj z ziemniakami.


    !! Smacznego !! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń