Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z pieczarkami.

Roladki schabowe z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 479 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 1233

Schab nadziewany pysznym sosem z pieczarkami, szybko się robi, mięso jest mięciutkie i soczyste.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 15 dag pieczarek
  • ½ cebuli
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • Bułka tarta do panierki
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebulę kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy drobniutko pokrojone pieczarki.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Dodajemy ketchup oraz musztardę, chwilę prużymy i studzimy.

  7. 7. Gotowy farsz nakładamy na mięso.

  8. 8. Zawijamy roladki.

  9. 9. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jaku.

  10. 10. Panierujemy w bułce tartej.

  11. 11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  12. 12. Roladki gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klaudia11098 20 maja Super połączenie pieczarek z musztardą i ketchupem :) Bardzo smaczne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 stycznia Lubię takie zawijańce ;) Są świetne bez względu na to, czy to kurczak, czy też schab. Pyszne jedzonko, mniami :) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń